Υπηρεσίες Κέντρου Λήψεως Σημάτων

 •     Σήμα Διάρρηξης.Ειδοποιείται αμέσως τηλεφωνικώς η Άμεση Δράση (100), ο συνδρομητής, όπως και τα τηλέφωνα βοηθείας προς άμεση ενημέρωσή του.
 •     Δυνατότητα να γνωρίζουμε  ποιο τμήμα του ασφαλιζόμενου χώρου παραβιάστηκε.
 •     Σήμα Φωτιάς.Αμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής (199) και του πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης.
 •     Στην περίπτωση που  ο συναγερμός στον χώρο είναι σιωπηλός ενημερώνεται η Άμεσος Δράση.
 •     Σήμα αφόπλισης Υπό Απειλή.Αφόπλιση του συστήματος μέσω κωδικού.Ειδοποίηση της Αμέσου Δράσεως.
 •     Σήμα Ιατρικής Ανάγκης.Αμεση ειδοποίηση στα τηλέφωνα που έχει δώσει ο πελάτης για αυτή την περίπτωση.
 •     Σήμα πτώσης μπαταρίας.Ειδοποίηση του πελάτη ότι η μπαταρία του συστήματος εχει εξασθενήσει.
 •     Σήμα διακοπής ρεύματος.Ειδοποίηση του πελάτη ότι εχει διακοπή η τάση του δικτύου.

Γιατί να συνδέσω τον συναγερμό μου με το Κέντρο Λήψης Σημάτων;

Κάποιους λόγους μπορεί ήδη να τους φανταζόμαστε, κάποιοι όμως σίγουρα δεν πέρασαν ποτέ από το μυαλό μας.


1 | Ολοκληρωμένη εικόνα από απόσταση

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων έχει την πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες του συναγερμού σας και για αυτό μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά, καλύτερα από τον καθένα, σε περίπτωση κινδύνου. Αυτό συμβαίνει γιατί, ο συναγερμός επικοινωνεί με το Κέντρο μέσω ειδικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας και στέλνει σε εμάς κωδικοποιημένα κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του χώρου σας. Έτσι, σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης στο σπίτι σας, οι χειριστές μας λαμβάνουν πρώτοι όλα τα σήματα κινδύνου και είναι σε πλεονεκτική θέση ώστε να ενεργήσουν άμεσα για λογαριασμό σας.

Σε κάθε συμβάν, οι χειριστές του Κέντρου γνωρίζουν:

 •     από ποια ζώνη χτύπησε ο συναγερμός
 •     με ποια σειρά παραβιάστηκαν και εάν έχουν αποκατασταθεί
 •     εάν προσπάθησαν να σταματήσουν την σειρήνα, να καταστρέψουν την μονάδα, να μπλοκάρουν το πληκτρολόγιο κλπ.

2 | Άμεσο ενδιαφέρον από έμπειρο προσωπικό

Η σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων αποτελεί έναν άγρυπνο φύλακα του σπιτιού σας 24 ώρες το 24ωρο, όπου κι αν βρίσκεστε. Και ο λόγος είναι απλός. Δεν έχετε να κάνετε με ένα «άψυχο» ηχογραφημένο μήνυμα ή SMS στο κινητό σας, το οποίο μπορεί να είναι και εκτός δικτύου. Υπάρχουν άνθρωποι, ειδικά εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι, οι οποίοι αποκρυπτογραφούν τα σήματα κινδύνου και ανταποκρίνονται άμεσα στα επείγοντα περιστατικά, με σκοπό την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επέμβαση στον χώρο σας. Ακόμη κι όταν εσείς είστε στη δουλειά, λείπετε διακοπές ή κοιμάστε τη νύχτα.
Γνωρίζατε ότι...

Ο χρόνος για να παραβιάσει ένας έμπειρος κλέφτης την εξωτερική σειρήνα του συναγερμού σας είναι μικρότερος των 2 λεπτών; Ο συναγερμός δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα επιχειρήσει κάποιος να παραβιάσει τον χώρο σας αλλά ότι θα τον ανιχνεύσει και θα χτυπήσει η σειρήνα αμέσως μόλις το κάνει. Για αυτό, όταν μιλάμε για απαραβίαστα συστήματα ασφαλείας, εννοούμε ουσιαστικά συστήματα που δεν μπορεί κανείς να «κοροϊδέψει», γιατί θα εντοπίσουν κάθε είδους απόπειρα παραβίασης και θα στείλουν αμέσως σήμα κινδύνου. Και εδώ ακριβώς ξεκινάει η δουλειά του Κέντρου Λήψης Σημάτων.

Ένας συναγερμός χωρίς σύνδεση, δεν παρακολουθείται από κανέναν σε μόνιμη βάση. Αυτό σημαίνει ότι το ρίσκο που αναλαμβάνετε σε πιθανή απόπειρα διάρρηξης είναι πολύ μεγάλο, τόσο για την περιουσία σας όσο κυρίως όταν βρίσκεστε οι ίδιοι μέσα στο σπίτι. Στην καλύτερη περίπτωση, οι άνθρωποι στηρίζονται στην κινητοποίηση των γειτόνων, εάν υπάρχουν, οι οποίοι όμως δεν δίνουν πλέον σημασία στον ήχο της σειρήνας, γιατί έχουν κουραστεί από διάφορους ψευτοσυναγερμούς στο παρελθόν ή φοβούνται να επέμβουν. Ακόμη και εάν σας ενημερώνει ο συναγερμός αυτόματα στο κινητό σας, δεν υπάρχει κανείς να διασφαλίσει ότι θα ενημερωθεί η Αστυνομία, όταν εσείς δεν είστε σε θέση να το κάνετε ή αγνοείτε το συμβάν.


3 | Προτεραιότητα στην αστυνομία

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων έχει προτεραιότητα στη διαχείριση των κλήσεων από την Αστυνομία γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχει αναμφίβολο συμβάν σε εξέλιξη. Για την ακρίβεια, το κέντρο ελέγχου της Αστυνομίας έχει απαγορεύσει τα τελευταία χρόνια να δέχεται κλήσεις απευθείας από το μηχάνημα του συναγερμού, για λόγους αποφυγής άσκοπης κινητοποίησης της Άμεσης Δράσης (100).
Ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί η Αστυνομία, σε περίπτωση κινδύνου, είναι από ειδικά εξουσιοδοτημένους χειριστές ενός Κέντρου Λήψης Σημάτων. Έτσι μόνο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η κλήση θα θεωρηθεί έγκυρη και ότι η Αστυνομία θα έρθει πιο γρήγορα.


4 | Προστασία σε περίπτωση προσωπικής απειλής

Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιος μπορεί να σας βοηθήσει όταν εσείς ή η οικογένειά σας κινδυνεύετε μέσα στο ίδιο σας το σπίτι; Μόνο το Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι σε θέση να γνωρίζει πότε βρίσκεστε υπό απειλή γιατί με εμάς έχετε μία μυστική γλώσσα επικοινωνίας, μέσω του συναγερμού.

Αν υποθέσουμε ότι εξαναγκάζεστε από κάποιον ληστή να αφοπλίσετε τον συναγερμό σας με σκοπό να μπει μέσα στο σπίτι, τότε μπορείτε πολύ έξυπνα να πατήσετε τον μυστικό κωδικό του off υπό απειλή, τον οποίο δεν γνωρίζει κανείς. Αυτός ο κωδικός είναι διαφορετικός από αυτόν που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να οπλίζετε και να αφοπλίζετε, και λειτουργεί μόνο αν είστε συνδεδεμένοι με Κέντρο Λήψης Σημάτων. Γιατί, το σύστημα απενεργοποιείται τοπικά αλλά ταυτόχρονα στέλνει αθόρυβο σήμα κινδύνου σε εμάς ότι βρίσκεστε υπό απειλή, και οι χειριστές μας ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, η οποία μάλιστα δίνει πάντα προτεραιότητα σε αυτά τα συμβάντα γιατί υπάρχει ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο.


5 | Εξειδικευμένες υπηρεσίες απόλυτης ασφάλειας

Η επένδυση ενός συστήματος συναγερμού δεν είναι απλή υπόθεση. Μαγνητικές επαφές σε όλα τα παράθυρα, εξωτερικά ραντάρ στα μπαλκόνια, ανιχνευτές στον κήπο, δύο ανεξάρτητες σειρήνες… Τι γίνεται όμως όταν ο κλέφτης προσπαθεί να κόψει την επικοινωνία με το Κέντρο για να «δράσει» ανενόχλητος;

Το Κέντρο της Atlas Security έχει φροντίσει να σας παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες απόλυτης προστασίας, ακόμη κι όταν ο επιτήδειος κλέφτης κόψει την σταθερή τηλεφωνική γραμμή, μέσω της οποίας πραγματοποιείται όλη η επικοινωνία. Στην περίπτωση αυτή, οι χειριστές ενεργούν όχι επειδή έλαβαν ένα σήμα κινδύνου αλλά γιατί δεν έλαβαν το αναμενόμενο σήμα της επικοινωνίας που αποδεικνύει ότι ο συναγερμός είναι «ζωντανός». Η διακοπή της επικοινωνίας μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια στον χώρο σας, και για αυτό ενημερώνεστε άμεσα από εμάς, σε περίπτωση που εντοπιστεί.


6 | Παρακολούθηση της ετοιμότητας του συστήματος

Υπάρχουν καθημερινά περιπτώσεις ανθρώπων που πέφτουν θύματα διάρρηξης γιατί νομίζουν ότι ο συναγερμός τους προστατεύει ενώ στην ουσία είναι εκτός λειτουργίας, γιατί απλά έχουν αμελήσει τη συντήρησή του. Όλοι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την σωστή συντήρηση του συναγερμού τους, γιατί δεν είναι σε θέση να «ακούσουν τις ανάγκες του». Να γνωρίζουν δηλαδή πότε και τι ακριβώς χρειάζεται για να λειτουργεί πάντα σαν καινούριος.
Ένας συνδεδεμένος συναγερμός με Κέντρο Λήψης Σημάτων, ωστόσο, στέλνει διαρκώς ενημέρωση για την κατάστασή του μέσω κωδικοποιημένων σημάτων σε εμάς. Έτσι, σας ενημερώνουμε πάντα:

 •     προτού εξασθενήσει εντελώς η μπαταρία του συναγερμού
 •     μόλις εντοπιστεί βλάβη σε κάποια ζώνη
 •     εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος στο χώρο μας κα

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κοιμάστε πραγματικά ήσυχοι!

H MXCOM  αφού ελέγξει τον χώρο σας, σας κάνει δωρεάν την μελέτη για την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας που χρειάζεστε.

Η εγκατάσταση γίνεται από έμπειρο, έμπιστο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εταιρεία MXCOM απαρτίζεται από πιστοποιημένους τεχνικούς με πολυετή εμπειρία στις εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας, κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης .

Τα συστήματα ασφαλείας μας πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές της αγοράς.Έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε συστήματα συναγερμών και κάμερες ασφαλείας σε πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές, με άψογη τοποθέτηση χωρίς την παραμικρή πρόκληση ζημιών στο χώρο σας.

Τα Συστήματα Ασφαλείας  της MXCOM  μπορούν να είναι ενσύρματα ή ασύρματα , αλλά και σε συνδυασμό μεταξύ τους ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου.

Επιπλέον, διαθέτουν δυνατότητα λειτουργίας με μπαταρίες, για αυτονομία του συστήματος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα από υπέρυθρους ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές κραδασμών και θραύσης υαλοκρυστάλλων, σειρήνες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς και μαγνητικές επαφές, για τα ανοίγματα  παραθύρων και πορτών.

Όλα τα Συστήματα επιλέγονται  με τα αυστηρότερα κριτήρια των μεγαλύτερων οίκων της Αμερικής, του Καναδά και της Ευρώπης.
Η προστασία της περιουσίας σας και η ασφάλεια των αγαπημένων σας προσώπων όπως παιδιά και ηλικιωμένοι μας δημιουργεί την ανάγκη για τη σωστή επιλογή ενός συστήματος ασφαλείας.

Η MXCOM  προτείνει ολοκληρωμένες προτάσεις ασφάλειας για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η MXCOM είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την παροχή και εγκατάσταση σε συστήματα συναγερμών σπιτιού και συστημάτων ασφαλείας, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Λειτουργεί υπό της διατάξεις του Ν.3707/08, που διέπει τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, με άδεια λειτουργίας από το Υπ. Εσωτερικών.
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, να μιλήσουμε για τις ανάγκες σας. Στις εγκαταστάσεις μας, θα σας ενημερώσουμε για το ποιό σύστημα ασφαλείας  συνδυάζει τόσο την χαμηλή τιμή όσο και την  αξιοπιστία έτσι ώστε να είστε σίγουρος ότι κάνατε την καλύτερη αγορά.

Η MXCOM  αναλαμβάνει τον περιοδικό έλεγχο και την συντήρηση συστημάτων ασφαλείας , έτσι ώστε το σύστημα να λειτουργεί ομαλά χωρίς ψευδείς συναγερμούς ή άλλες δυσλειτουργίες.
Μελέτη – εγκατάσταση για συστήματα ασφαλείαςΗ MXCOM  με το εξειδικευμένο προσωπικό της , αναλαμβάνει την μελέτη – εγκατάσταση για συστήματα ασφαλείας  τα οποία αφορούν οικίες  ή επαγγελματικούς χώρους.
Tι είναι το σύστημα ασφαλείας
 Το  σύστημα  ασφαλείας γενικότερα, είναι μια  συσκευών οι οποίες ανιχνεύουν την αναρμόδια είσοδο (διάρρηξη) ενός εισβολέα.

Αυτό το σύστημα παρακολούθησης διαβιβάζει το σήμα στον κεντρικό σταθμό ελέγχου όταν ανιχνεύει την εισβολή.

Ο κεντρικός σταθμός ελέγχου του συναγερμού με την σειρά του ενεργοποιεί την εσωτερική & εξωτερική σειρήνα του σπιτιού ή καταστήματος, στέλνει ειδοποίηση μέσω τηλεφώνου στον ιδιοκτήτη ή/και ειδοποιεί το 24ωρο κέντρο λήψης Σημάτων το οποίο θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.
Η κατοχή ενός συστήματος συναγερμού σπιτιού:   

    Μειώνει το ποσοστό διάρρηξης.
    Αυξάνει το ποσοστό ασφάλειας.
    Σας δίνει το συναίσθημα της ανακούφισης από τους κλέφτες.
    Ασφαλίζει την περιουσία σας από τους εισβολείς.
    Προστατεύει τα αγαπημένα σας πρόσωπα στο χώρο τους.

Η επένδυση σε ένα σύστημα ασφαλείας οποιουδήποτε τύπου, είναι πάντα μια έξυπνη επένδυση.

Η ασφάλεια της περιουσίας σας και της οικογένειας σας προέχει!

Ένα σύστημα ασφαλείας θα σας βοηθήσει να έχετε τη ψυχική σας ηρεμία και να ξέρετε ότι προστατεύεστε εσείς οι ίδιοι & τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η MXCOM  σας παρέχει δωρεάν μελέτη εγκατάστασης συστήματος συναγερμού του χώρου σας.

Το κόστος ενός συστήματος ασφαλείας, διαφοροποιείται, ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου, την επιθυμητή λειτουργικότητα, και τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.

Tο συνολικό κόστος ενός συστήματος συναγερμού κατοικίας είναι προσιτό σε κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό.

Υπάρχουν πολλοί τύποι διαθέσιμων καμερών ασφαλείας. Με το κλειστό κύκλωμα μπορούμε να ελέγχουμε όσους χώρους θέλουμε, ξεχωριστά ή και όλους μαζί μέσω οθόνης και συστήματος καταγραφής.
Tι κάνει η υπηρεσία του Κέντρου Λήψης Σημάτων;
Στο πλαίσιο της παροχής ενός ολοκληρωμένου συστήματος συναγερμού σπιτιού (κατοικίας) προσφέρουμε:    Παρακολούθηση των παραβιάσεων του σπιτιού σας μέσω του κέντρου λήψης σημάτων.
    Ενημερωτικό email  μια φορά το μήνα με όλα τα συμβάντα που έχουν καταγραφεί από τον συναγερμό.
    Άμεση ενημέρωση του ιδιοκτήτη σε παραβίαση για ποιον χώρο έχει γίνει η παραβίαση και αν παραμένει στο χώρο ο εισβολέας.
    Άμεση επέμβαση με περιπολικό της αστυνομίας.Με αυτόν τον τρόπο, μέσω του συναγερμού σπιτιού και του 24ωρου Κέντρου Λήψης Σημάτων, γίνεται σήμερα δυνατή η ειδοποίηση του πελάτη άμεσα, όπου και αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, χωρίς να ελπίζει και να περιμένει ότι κάποιος ίσως ακούσει τη σειρήνα, και ενδιαφερθεί.
Η σύνδεση με τον κεντρικό σταθμό λήψης σημάτων σας παρέχει αυξημένη ασφάλεια για την ζωή και την περιουσία σας.
Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων παρέχει τα εξής σήματα αναφοράς:
    Διάρρηξη
    Προσωπική απειλή
    Κωδικό απειλής
    Πυρκαγιά
    Ιατρική βοήθεια
    Πυροσβεστική
    Διακοπή ρεύματος
    Χαμηλή τάση μπαταριών
    Διακοπή τηλεφωνικής γραμμής

Να μην βιαστείτε, αλλά να συμβουλευτείτε και να δείξετε εμπιστοσύνη στις γνώμες των ειδικών για τον τρόπο κάλυψης του χώρου σας από το προτεινόμενο σύστημα συναγερμού.
Να ζητήσετε συνεχή και άμεση τεχνική εξυπηρέτηση.
Να απευθυνθείτε σε επώνυμες εταιρίες που έχουν εμπειρία και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.
Η εταιρία που τελικά θα επιλέξετε, να έχει άδεια λειτουργίας του Ν.2518/97 από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, που διέπει την λειτουργία των εταιρειών παροχής υπηρεσιών συστημάτων ασφαλείας, άρα έχει την πιστοποίηση ότι μπορεί να εγκαταστήσει σωστά τον συναγερμό που επιλέξατε.

Πώς με προστατεύει ένα σύστημα ασφαλείας;
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας προστατεύει τον πελάτη και την περιουσία του, εξασφαλίζοντας ότι σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να παραβιάσει το φυλασσόμενο χώρο από οποιοδήποτε σημείο (είσοδος, μπαλκόνι  κλπ) θα χτυπήσει ο συναγερμός, ενεργοποιώντας τη σειρήνα κίνδυνου.

Μπορώ να ενεργοποιήσω το σύστημα ενώ βρίσκομαι στο χώρο μου;
Το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί κανονικά και όταν ο πελάτης βρίσκεται μέσα στο χώρο (π.χ. το βράδυ) απομονώνοντας απλώς τα εσωτερικά ραντάρ έτσι ώστε να κινείται ελεύθερα. Ο χώρος συνεχίζει να προστατεύεται από τις μαγνητικές επαφές που είναι τοποθετημένες στις πόρτες και τα παράθυρα, καθώς επίσης και από την περιμετρική κάλυψη εάν έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά ραντάρ. (π.χ. στο μπαλκόνι, στον κήπο κλπ)Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, λειτουργεί ο συναγερμός μου;
Σε κανονικές συνθήκες, το σύστημα συναγερμού λειτουργεί με το ηλεκτρικό ρεύμα. Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, ωστόσο, το σύστημα αρχίζει να τροφοδοτείται από τη μπαταρία του και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω service στο σύστημα συναγερμού;
 Για να εξασφαλίσει ο πελάτης ότι το σύστημά του θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να ανταποκριθεί σε τυχόν παραβίαση, θα πρέπει να φροντίζει να πραγματοποιεί το τακτικό service κάθε δύο χρόνια. Το service περιλαμβάνει αλλαγή των αναλώσιμων υλικών του συστήματος (μπαταρίες) καθώς και γενικό έλεγχο του συστήματος έτσι ώστε να βεβαιώνεται ότι όλες οι ζώνες λειτουργούν κανονικά.Εάν υπάρχουν στο χώρο  κατοικίδια , μπορώ να ενεργοποιήσω  το συναγερμό;
Υπάρχουν ειδικοί ανιχνευτές που μπορούν να παρακάμπτουν  τη κίνηση των κατοικίδιων σας αναλόγως των κιλών τους. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 30 κιλά. Έτσι  το κατοικίδιό μας μπορεί να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι χωρίς να έχουμε ψευδείς συναγερμούς.
Μπορώ να χρησιμοποιώ κάμερες  στην εταιρεία ή στο κατάστημα μου;
Ένας από τους κύριους στόχους των συστημάτων επιτήρησης είναι να μας πληροφορεί  για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή σε μία επιχείρηση. Θα πρέπει να υπάρχει και ανακοίνωση-προειδοποίηση για τους ανθρώπους που εισέρχονται σε περιοχή που λειτουργούν κάμερες ασφαλείας. Τουαλέτες, δοκιμαστήρια και χώροι διαλείματος  προσωπικού εξαιρούνται από την επιτήρηση.
Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να καταγράφω το υλικό από τις κάμερες;
Το υλικό από τις κάμερες και τις κάμερες δικτύου μπορεί να συνδεθεί με ένα σύστημα που προσφέρει εκτός από την επιτήρηση και καταγραφή, αναπαραγωγή και μετάδοση μέσω δικτύου. Ο διαθέσιμος χρόνος καταγραφής εξαρτάται από την ποιότητα της εικόνας, τον αριθμό των εγκαταστημένων καμερών και την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου.
Μπορώ να επιβλέπω το σπίτι μου ή και την επιχείρηση μου από απόσταση;
Τα σύγχρονα συστήματα βίντεο επιτήρησης μας επιτρέπουν να ακούμε και να βλέπουμε ήχο και εικόνα μέσω διαδικτύου  από οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρισκόμαστε. Μία ηλεκτρονική διεύθυνση σας δίνει πρόσβαση στις εικόνες των καμερών ασφάλειας όλες τις ώρες και έτσι ενώ βρίσκεστε μακριά είναι σαν είστε εκεί. Μπορεί επίσης να έχετε πρόσβαση στην επιτήρηση χρησιμοποιώντας τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου σας.

Εάν έχετε πάρει την απόφαση  να τοποθετήσετε σύστημα ασφαλείας για τη προστασία σας, θα πρέπει να επιλέξετε αν θα είναι ενσύρματο ή ασύρματο.

Και τα δύο είδη είναι το ίδιο αξιόπιστα, το καθένα όμως έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε λίγο στην επιλογή σας.
Οι καλωδιακού τύπου συναγερμοί έχουν ένα βασικό μειονέκτημα.

Οτι χρειάζεται να υπάρχει καλωδίωση η να περαστούν καινούργια καλώδια εξωτερικά για να λειτουργήσουν.

Οπότε και θα επιβαρυνθείτε στην εγκατάσταση περισσότερο.

Αν υπάρχει ήδη συναγερμός εγκατεστημένος στο χώρο αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Ένας καλωδιακός συναγερμός αποτελεί ένα προσόν στο χώρο στον οποίο βρίσκεται .

Σαν συμπέρασμα, ένα καλωδιακό σύστημα ασφαλείας είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους διαθέτουν ιδιόκτητο χώρο και δεν έχουν πρόθεση να φύγουν από αυτόν.
Οι ασύρματοι συναγερμοί για σπίτια είναι απλοί στην εγκατάστασή τους.

Δεν χρειάζονται  καλώδια και  όλα τα μέρη του συστήματος επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα.

Το μειονέκτημα  εδώ είναι ότι αν το σύστημα μείνει από μπαταρία , τότε θα υπάρχει  πρόβλημα στην λειτουργία του.
Ανακεφαλαιώνοντας , η επιλογή του τύπου συναγερμού αποτελεί πάντοτε δική σας υπόθεση.

Η εταιρεία μας  αφού πρώτα  εξετάσει  το χώρο σας , θα  σας προτείνει το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας που θα είναι σε θέση να τον καλύψει απόλυτα

Καταρχήν, πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Πάντα  θα πρέπει να αντιδράτε έτσι  αν ο συναγερμός σας ξαφνικά ενεργοποιηθεί.

Στις περισσότερες  περιπτώσεις η ενεργοποίηση του συναγερμού λειτουργεί αποτρεπτικά σε μια δύσκολη κατάσταση όπως το ενδεχόμενο διάρρηξης ή  διαρροής γκαζιού. Έχετε τη  δυνατότητα να σωθείτε εσείς και οι γύρω σας πριν συμβεί το κακό.
Συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι ένας συναγερμός δεν ενεργοποιείται μόνο  από διάρρηξη.

Στη περίπτωση  όμως  που έχει γίνει αυτό και το διαπιστώσετε μην εισέλθετε κατευθείαν στο σπίτι σας.

Πιθανόν να  έχει φύγει ο διαρρήκτης  τη στιγμή που κτύπησε ο συναγερμός, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι  ακόμη εντός της οικίας  σας.

Για αυτό το λόγο καλέστε αμέσως την αστυνομία .
Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε  και όταν που κτυπήσει  ο συναγερμός και είστε εντός της οικίας.

Καλό θα ήταν να παραμείνετε ψύχραιμοι και να εντοπίσετε τον λόγο που σήμανε ο συναγερμός.

Εάν πρόκειται για διάρρηξη  ο κακοποιός λογικά θα πρέπει να έχει ήδη φύγει .

Μην έρθετε σε αντιπαράθεση  μαζί του εάν βρίσκεται ακόμη εντός της οικίας σας. Καλέστε πάντα την αστυνομία .

Εάν δεν έχει γίνει διάρρηξη, προσπαθήστε  να βρείτε την αιτία που κτύπησε ο συναγερμός.

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου. Ο ήλιος λάμπει μέχρι αργά και το κρύο του χειμώνα είναι  μακρινή ανάμνηση.

Δυστυχώς όμως , καθώς αναλογιζόμαστε τις διακοπές μας, έρχονται στο νου μας οι συνεχείς ληστείες  σε σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν σε διακοπές. Μπορούμε όμως να ελαχιστοποιήσουμε  τις πιθανότητες μιας εισβολής στο χώρο μας.
Την μεγαλύτερη προστασία θα την έχετε βέβαια  με την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος συναγερμού  που μπορεί να σας παρέχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό ασφάλεια  στο χώρο και όταν είσαστε μέσα σε αυτόν  αλλά και όταν λείπετε  από το σπίτι σας.

Από έρευνες έχει παρατηρηθεί ότι ένας συναγερμός μπορεί να αποτρέψει μια απόπειρα διάρρηξης .

Γιατί η θέα μίας εξωτερικής σειρήνας είναι ικανή  να κάνει τον επίδοξο διαρρήκτη  να αλλάξει γνώμη.
Χάρη στην τεχνολογία των  τελευταίων ετών τα συστήματα ασφαλείας σήμερα είναι σε θέση να προστατέψουν την οικία σας και προσφέρονται σε τιμές που είναι πλέον προσιτές για όλους.
 Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε  με  μία εταιρεία συστημάτων ασφαλείας  για να προμηθευτείτε το κατάλληλο σύστημα για το σπίτι σας .

Προτιμήστε κάποια εταιρεία που να διαθέτει  απαιτούμενη άδεια παροχής υπηρεσιών ασφάλειας όπως επίσης και μεγάλη εμπειρία στα συστήματα ασφαλείας .

Φροντίστε να είστε κατοχυρωμένοι ότι έχετε απευθυνθεί σε επαγγελματίες.

Η εγκατάσταση ενός συναγερμού ασφαλείας για να είναι σωστή  πρέπει  να γίνει από γνώστες αλλιώς  υπάρχει η πιθανότητα  να μην μείνετε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Η εγκληματικότητα αποτελεί πλέον ένα σοβαρό  πρόβλημα. Και δυστυχώς όλες οι ενδείξεις προβλέπουν ότι θα αυξάνεται ολοένα.

Το συμπέρασμα που βγάζουμε  είναι ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για την ασφάλεια και την προστασία μας.

Ο μόνος  τρόπος για να γίνει  αυτό είναι να τοποθετήσετε ένα αξιόπιστο σύστημα  ασφαλείας στο χώρο σας.

Τώρα ειδικά  που πλησιάζει το  Πάσχα , μία τέτοια πράξη κρίνεται απαραίτητη.

Είναι γεγονός , ότι οι περισσότερες διαρρήξεις λαμβάνουν κατά την περίοδο των εορτών και των καλοκαιρινών διακοπών.

Αυτό γίνεται  γιατί  αυτές τις περιόδους οι πιο πολλοί  λείπουν  από τις οικίες τους και οι διαρρήκτες  βρίσκουν το πεδίο ελεύθερο να δράσουν ανενόχλητοι. Για αυτό και εμείς πρέπει να  λάβουμε τα ανάλογα μέτρα.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας είναι πιά  μια προσιτή κίνηση για τους περισσότερους.
 Η θέα της εξωτερικής σειρήνας αποτρέπει τον  πιθανό διαρρήκτη.

Πρέπει βέβαια να  φροντίσουμε να ασφαλίσουμε και όλα τα υπόλοιπα ανοίγματα του σπιτιού όπως είναι τα  παράθυρα και τα ρολλά  τοποθετώντας ειδικές παγίδες ασφαλείας.
Τέλος , πρέπει να θυμόμαστε να οπλίζουμε το σύστημα ασφαλείας είτε πρόκειται να λείψουμε για λίγα λεπτά είτε για πολλή ώρα.

Να μην κοινοποιούμε για την επικείμενη πολυήμερη απουσία μας να ενημερώνουμε μόνο δικούς μας δικό μας έμπιστους ανθρώπους  ώστε να έχουν το νού τους για όσο διάστημα λείπουμε εμείς.

Η σημερινή  εποχή έχει σαν χαρακτηριστικό την εγκληματικότητα άνευ προηγουμένου .

Η ασφάλεια ανάγεται σε αγαθό υψίστης προτεραιότητας.

Ευτυχώς όμως που χάρη στη τεράστια  ανάπτυξη στα θέματα τεχνολογίας οι  συναγερμοί μπορούν να μας παρέχουν ασφάλεια στον ιδιωτικό μας χώρο ενώ από την άλλη μεριά ή  τιμή ενός συναγερμού ασφαλείας στο χώρο μας δεν είναι πλέον  απαγορευτική.
Αρκεί ωστόσο  να είστε προσεκτικοί με την επιλογή σας και  να είστε σίγουροι ότι το σύστημα ασφαλείας που θα προμηθευτείτε είναι αξιόπιστο .

Μην διαλέγετε  με μόνο  γνώμονα την τιμή. Η τοποθέτηση ενός συστήματος  ασφάλειας είναι  επένδυση.
Καλό θα ήταν πριν αγοράσετε , να έχετε ήδη μελετήσει τον χώρο σας και να ξέρετε ποιες είναι οι ανάγκες καθώς και τι  μετρά ασφάλειας.

Αυτό μπορείτε να το αναθέσετε σε κάποιον έμπειρο τεχνικό εγκαταστάτη ο οποίος και θα σας ετοιμάσει μια μελέτη για το χώρο σας.
Μπορείτε επίσης να ερευνήσετε στο καθώς εκεί θα βρείτε αρκετές εταιρείες συναγερμών.

Μια από αυτές της εταιρίες είναι και ή  δική μας MXCOM  πιστοποιημένη εταιρία  συστημάτων ασφάλειας.

Αν θέλετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  2107244171

Η τοποθέτηση  ενός ασύρματου συστήματος ασφαλείας αποτελεί την ιδανική λύση προστασίας του χώρου σας.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι  δεν απαιτούνται  καλώδια για την λειτουργία του .

Αυτό και μόνο αποτελεί μεγάλο προτέρημα  γιατί σας γλυτώνει  από την έξτρα εγκατάσταση καλωδίωσης σε όλο το σπίτι.

Επιπλέον, ο ασύρματος συναγερμός  λειτουργεί με τη χρήση μπαταριών και δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος.

Ακόμα , ένας ασύρματος συναγερμός είναι πολύ εύκολος στη χρήση .

Ηλικιωμένοι και παιδιά τον χειρίζονται εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού.
Με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνου , είστε σε θέση να γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στο χώρο σας , είτε είστε στην δουλειά είτε λείπετε σε διακοπές.
Οι ασύρματοι συναγερμοί είναι το ίδιο  λειτουργικοί και για επαγγελματικούς χώρους.

Βασική προϋπόθεση είναι η εγκατάσταση να γίνει από τεχνικό εγκαταστάτη με πιστοποίηση και μεγάλη  γνώση του αντικειμένου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. www.mxcom.gr   ή επικοινωνήστε μαζί μας  για να σας ενημερώσουμε για τα ασύρματα προϊόντα μας.

Περιμετρική προστασία σημαίνει ασφάλιση ενός εξωτερικού χώρου.
Αυτό επιτυγχάνεται με συστήματα εξωτερικών δεσμών.

Η φιλοσοφία αυτής της προστασίας με εξωτερικές δέσμες ξεκινά από την εισβολή στον περιβάλλοντα σας.

Ο σκοπός της περιμετρικής φύλαξης λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε εξωτερική παραβίαση.

Η φύλαξη αυτή  είναι ενδείκνυται  τόσο για σπίτια  όσο και για μεγάλους επαγγελματικούς χώρους .
Η ασφάλεια  του εξωτερικού  χώρου γίνεται με δύο τρόπους.
Ο πρώτος γίνεται με τη χρήση δεσμών  .

Δεν είναι ορατές στο μάτι και τοποθετούνται η μία απέναντι στην άλλη περιμετρικά του χώρου που θέλετε να ασφαλίσετε , και δίνουν συναγερμό αν  περάσει κάποιος ανάμεσα  από αυτές.

Επιπλέον διαθέτουν ανίχνευση ψευδοσυναγερμών, δηλαδή δεν διεγείρονται π.χ.  από  μικρά αντικείμενα ή πουλιά που πετούν μπροστά από το φυλασσόμενο χώρο.
Ο δεύτερος τρόπος επιτυγχάνεται και με την χρήση υπέρυθρων ανιχνευτών που ανιχνεύουν ότι υπάρχει  μέσα στο πεδίο τους.
Το συμπέρασμα είναι ότι η περιμετρική προστασία  λειτουργεί αποτρεπτικά και είναι μία πολύ καλή λύση προστασίας για μεγάλους εξωτερικούς χώρους.

Πήρατε  λοιπόν  την απόφαση να εγκαταστήσετε έναν συναγερμό στο χώρο σας. Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα;
Καταρχάς θα πρέπει να απευθυνθείτε  σε μια εταιρεία που να είναι πιστοποιημένη.

Θέλει προσοχή στον  προμηθευτή του συναγερμού , διότι υπάρχουν πολλοί στο χώρο που δεν διαθέτουν επαρκείς γνώσεις.

Αφού καταλήξετε, κλείνετε κάποιο ραντεβού για να γίνει μελέτη του χώρου.

Συνήθως η επίσκεψη αυτή γίνεται χωρίς χρέωση. Από την  επίσκεψη  αυτή θα κριθεί και η  επιλογή μεταξύ ασύρματου ή ενσύρματου συναγερμού.
Ό,τι τελικά  επιλέξετε , βεβαιωθείτε ότι θα συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 2 ετών  μαζί με τις ανάλογες εγγυήσεις.
Τέλος , με την τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας , θα υπάρχει  και η δυνατότητα να συνδεθείτε σε ένα  κέντρο λήψης σημάτων .

Έτσι θα έχετε ακόμα  μεγαλύτερη ασφάλεια σε 24ωρη βάση και για 365 μέρες το χρόνο.

Έτσι θα μπορείτε  να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλες  τις δυνατότητες ενός σύγχρονου συστήματος ασφαλείας.

Η εγκληματικότητα στις μέρες μας έχει αυξηθεί. Πρέπει λοιπόν κι εμείς να καταφύγουμε σε κάποιες λύσεις.

Μία τέτοια λύση είναι και η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας.
Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα.

Για παράδειγμα , σήμερα υπάρχουν  κάμερες που καταγράφουν εικόνες ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.

Επίσης την σημερινή οι τιμές είναι πλέον προσιτές για τέτοιου είδους συστήματα.
Μερικές ακόμα συμβουλές.
Πάντα να κλειδώνετε το σπίτι σας όταν  φεύγετε είτε πρόκειται για λίγα λεπτά είτε για μέρες.

Εάν μένετε  σε πολυκατοικία , καλό θα ήταν να κλειδώνετε την κεντρική είσοδο.

Να μην εμπιστεύεστε τα κλειδιά σας στον άγνωστους. 

Μήν  λέτε σε  όλο τον κόσμο τις ημερομηνίες των διακοπών σας.
Τέλος, να μην κρατάτε στο σπίτι  μεγάλα ποσά ή τιμαλφή στο σπίτι.

Είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που μπορεί να γίνει.

Δεν παύει όμως να αποτελεί μία πιθανότητα.

Τί κάνουμε όμως εάν γίνει κάτι τέτοιο;

Σε καμία περίπτωση δεν ερχόμαστε  αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες .

Ο κλέφτης δεν ξεκινά με σκοπό να κάνει κακό στον ιδιοκτήτη. Θέλει μόνο το γρήγορο κέρδος.

Αν όμως αιφνιδιαστεί , είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει .
Εάν είστε στο κρεβάτι, προσποιηθείτε ότι κοιμάστε. Επίσης, εάν μπορείτε χωρίς να το καταλάβει, καλέστε την αστυνομία .

Αφού φύγει, μη πειράξετε τίποτα  γιατί έτσι μπορεί να καταστραφούν  πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία.
Στη περίπτωση που βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές , μην προσπαθήσετε  να αμυνθείτε για κανένα λόγο.

Συνήθως, αυτό που θέλουν είναι μόνο να κλέψουν. Κρατείστε τη ψυχραιμία σας.

Η ζωή σας είναι πιο πολύτιμη από οτιδήποτε μπορεί να σας πάρουν

Όπως ένας ιδιοκτήτης ισογείου  παίρνει τα ανάλογα ασφαλείας έτσι πρέπει το ίδιο να και όσοι κατοικούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών.
Δυστυχώς , ο κόσμος πιστεύει όσοι μένουν σε πολυκατοικίες δεν γίνονται  θύματα διαρρήξεων.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική
Καταρχήν, αρχίστε με  την κύρια είσοδο της πολυκατοικίας. Να κλειδώνετε όλες τις ώρες.

Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε  ένα σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης  στην είσοδο αυτή.

Φροντίστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός  τη νύχτα.
Κλειδώνετε πάντα  το διαμέρισμά σας όταν λείπετε , έστω και  για μερικά λεπτά.

Με ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, ασύρματο ή ενσύρματο, θα νιώσετε την ασφάλεια που πρέπει να έχετε.

Και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν το συνδέατε με ένα Κέντρο Λήψεως Σημάτων.

Το θέμα της ασφάλειας είναι σήμερα βασικό. Η εγκληματικότητα είναι σε ανοδική τροχιά.

Καταρχάς  , ένα σπίτι  μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές  εάν διαθέτει θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας μαζί με ένα σύστημα ασφαλείας.

Υπάρχουν όμως και μερικές άλλες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε.
Καταρχήν δεν φεύγουμε ποτέ από το σπίτι χωρίς να το έχουμε κλειδώσει.

Κλείνουμε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και κλειδώνουμε την κεντρική είσοδο και ας πρόκειται απλώς να λείψουμε για πολύ λίγο.

Μην ανοίγετε τη πόρτα στον καθένα και πέστε και στα  παιδιά σας να κάνουν το ίδιο.

Κοιτάτε πάντα από το ματάκι της πριν να ανοίξετε.
Βέβαια η  καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε  ένα σύστημα ασφάλειας που θα σας  παρέχει ασφάλεια όλο το 24ωρο.

Επίσης θα πρέπει να  υπάρχει επαρκής  φωτισμός έξω από το σπίτι  σας. Οι κλέφτες προτιμούν το σκοτάδι .

Επίσης , έχετε κήπο με δέντρα προσέξτε αυτά να μην καλύπτουν τις εισόδους και τα παράθυρα.
Αν κάνετε τα παραπάνω  , θα μειώσετε πολύ το ενδεχόμενο μιας διάρρηξης  στο σπίτι  σας.

Οι διαρρήξεις είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον.

Πρέπει κι εμείς να πάρουμε κάποια  μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος .

Ως ειδικοί στα θέματα ασφάλειας , μπορούμε να σας δώσουμε  μερικές συμβουλές ασφάλειας για να αισθανθείτε ασφαλείς και πάλι.
Καταρχάς θα πρέπει  να ενεργείτε βάση της κοινής λογικής.

Σκοπός είναι να κάνετε τα πράγματα δύσκολα για τους κλέφτες.

Μη  φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς να κλειδώσετε . Έστω και για λίγο.Ακόμη και αν μένετε σε όροφο.
Τοποθετήστε ματάκι στην πόρτα για να βλέπετε ποιος χτυπά χωρίς να ανοίξετε.

Επίσης τοποθετήστε και φως πάνω από την ώστε να έχετε καλή ορατότητα κοιτώντας από το ματάκι ακόμα και το βράδυ.

Αλλάξτε την κλειδαριά  με μία καλή κλειδαριά ασφαλείας .Ο διαρρήκτης θα  απογοητευτεί και δεν θα προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα.
Ακόμα μπορείτε  να εγκαταστήσετε κάποιο σύστημα  ασφαλείας .

Πέρα από την προστασία που θα έχετε μπορείτε να κάνετε και μία σύνδεση σε ένα κέντρο λήψεως σημάτων.

Η τοποθέτηση  ενός συστήματος ασφαλείας αποτελεί την πιο και αξιόπιστη λύση  για το χώρο σας.
Εάν διαθέτετε κήπο , φροντίστε αυτός να διαθέτει φωτισμό το βράδυ.

Μπορείτε επίσης μαζί  με το φράκτη, να τοποθετήσετε ακανθώδη φυτά.

Τέλος  μπορείτε να πάρετε ένα σκύλο. Οι σκύλοι  είναι ευαίσθητοι στους ήχους και  στις μυρωδιές.

Ετσι αντιδρούν πρώτοι  σε μια ύποπτη κίνηση.

Ο απλός καταναλωτής πριν καταλήξει σε μία αγορά οφείλει να κάνει μια έρευνα αγοράς σε βάθος .
Στις περισσότερες περιπτώσεις, γνωρίζουμε τι ακριβώς ψάχνουμε.

Ξέρουμε πώς να διαλέξουμε μία  τηλεόραση , ένα καλό εστιατόριο , και γενικά να κάνουμε μία καλύτερη αγορά.

Δεν ξέρουμε όμως  πώς να επιλέξουμε μία  σωστή  ασφαλείας.  
Ποια είναι όμως η εταιρεία την οποία πρέπει να διαλέξουμε;

Ποιες είναι οι προδιαγραφές μιας σωστής  εταιρείας με συστήματα ασφαλείας ;
Κάνοντας μια  έρευνα αγοράς, θα βρείτε πολλές εταιρείες.

Το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξετε  είναι αν έχει τη σχετική άδεια από το κράτος.

Εάν υπάρχει  αυτή η βασική προϋπόθεση, τότε μπορείτε να εξετάσετε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα σε βάθος. Εάν όμως η εταιρεία δεν την έχει , τότε μην ασχοληθείτε καν.
Μετά καλό είναι να πάτε να δείτε την εταιρεία. Μην βασιστείτε  μόνο σε φωτογραφίες.
Μετά ρωτήστε τί συστήματα ασφαλείας  έχει ;

Είναι πιστοποιημένα τα συστήματα ασφαλείας;

Οι συναγερμοί συνδέονται  σε κέντρο λήψης σημάτων;

Όλα αυτά θα πρέπει να είναι στη διάθεσή σας όταν τα ζητήσετε.

Ζητήστε επίσης να σας ενημερώσουν για το κέντρο λήψης σημάτων με το οποίο συνεργάζονται.

 H Ευρωπαϊκή  οδηγία 50131 ορίζει  4 επίπεδα ασφάλειας   GRADE  που πρέπει να πληρούν τα συστήματα  ασφαλείας.
GRADE 1: Χαμηλό επίπεδο ασφάλειας
Αφορά το επίπεδο προστασίας  που προσφέρουν οι συναγερμοί σπιτιών από διαρρήκτες, με λίγες  γνώσεις στα συστήματα ασφαλείας.
GRADE 2: Μέτριο επίπεδο ασφάλειας
Αφορά το επίπεδο προστασίας  που προσφέρουν οι συναγερμοί σπιτιών από διαρρήκτες και που χρησιμοποιούν εργαλεία ειδικής χρήσης.

GRADE 3: Μέτριο προς υψηλό επίπεδο ασφάλειας
Αφορά το επίπεδο προστασίας  που προσφέρουν οι συναγερμοί από διαρρήκτες, με εξοικείωση στα συστήματα ασφαλείας, που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

GRADE 4: Υψηλό επίπεδο ασφάλειας
Αφορά το επίπεδο προστασίας  που προσφέρουν οι συναγερμοί από διαρρήκτες, με άριστες γνώσεις  στα συστήματα ασφαλείας, και που έχουν στην διάθεσή τους  πλήρη εξοπλισμό.

Αύξηση παρατηρείται σε βασικούς δείκτες της εγκληματικότητας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015
Ραγδαία άνοδος των εισβολών σε σπίτια από εγκληματικές συμμορίες, των ληστειών σε καταστήματα, πρατήρια καυσίμων, ακόμη και σε ψιλικατζίδικα διαπιστώνεται κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται έκρηξη στο λεγόμενο «έγκλημα της καθημερινότητας», δηλαδή τις κλοπές, τις διαρρήξεις και τις αρπαγές τσαντών.

Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρατηρείται φέτος αύξηση στα τροχαία κατά 5,8%, ενώ φέτος  σε όλη την χώρα καταγράφηκαν 2.456 ληστείες  έναντι 2.203 τον προηγούμενο χρόνο, στην Αττική 1.867 έναντι 1.648, στη Θεσσαλονίκη   336 έναντι 265.

Συνολικά σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 132 περισσότερες αρπαγές τσαντών το πρώτο εξάμηνο φέτος σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι, 54 περισσότερες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ψιλικών (127 έναντι 73), 30 περισσότερες σε ταξί (86 έναντι 56), 19 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (51 έναντι 32), 19 περισσότερες σε οικίες (484 έναντι 465), 9 περισσότερες σε ΕΛ.ΤΑ (13 έναντι 4).

Στην Αττική, καταγράφηκαν 121 περισσότερες αρπαγές τσαντών (246 έναντι 125), 44 περισσότερες σε Σ/Μ και καταστήματα ψιλικών (92 έναντι 48), 32 περισσότερες σε οικίες (331 έναντι 299), 24 περισσότερες σε ταξί (79 έναντι 55), 19 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (41 έναντι 20). Στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 14 περισσότερες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα ψιλικών (22 έναντι 8), 7 περισσότερες αρπαγές τσαντών (13 έναντι 6), 6 περισσότερες εντός οικιών (50 έναντι 44), 5 περισσότερες σε ταξί (6 έναντι 1).

Σε όλη την Ελλάδα, τους πρώτους έξι μήνες φέτος δηλώθηκαν και καταγράφηκαν από την ΕΛΑΣ 37.454 κλοπές διαρρήξεις, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρσι (ήταν 36.329).

Φέτος το πρώτο εξάμηνο έγιναν  892 περισσότερες από ΙΧΕ αυτοκίνητα (8.307 έναντι 7.415), 380 περισσότερες σε σπίτια (11.643 έναντι 11.263),    221 περισσότερες σε καταστήματα (4.770 έναντι 4.549), 117 λιγότερες σε συγκοινωνιακά μέσα (1.917 έναντι 2.034), 64 λιγότερες σε Ιερούς Ναούς (128 έναντι 192).

Στην Αττική στην ίδια εγκληματική κατηγορία σημειώθηκαν 262 λιγότερες σε οικίες (6.338 έναντι 6.600), 7 λιγότερες από Ιερούς Ναούς (27 έναντι 34), 530 περισσότερες από ΙΧΕ αυτοκίνητα (5.780 έναντι 5.250), 84 περισσότερες σε καταστήματα (2.659 έναντι 2.575), 53 περισσότερες με αρπαγές τσαντών (580 έναντι 527). Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 449 περισσότερες σε οικίες (1.543 έναντι 1.094), 326 περισσότερες από ΙΧΕ αυτοκίνητα (1.200 έναντι 874), 279 περισσότερες σε καταστήματα (911 έναντι 632), 89 περισσότερες με αρπαγές τσαντών (128 έναντι 39), 16 περισσότερες σε Ιερούς Ναούς (24 έναντι 8).

Οι κλοπές τροχοφόρων αυξήθηκαν σε όλη τη χώρα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Φέτος καταγράφηκαν 13.190 έναντι 12.041  κλοπών, πέρσι.

Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, η εικόνα αλλάζει κατά περίπτωση: μειώθηκαν οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης  (115 έναντι 152), οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας κατά  (36 έναντι 47), αυξήθηκαν οι υποθέσεις πλαστογραφίας  (1.148 έναντι 1.250), οι υποθέσεις ζωοκλοπής  (307 έναντι 382) και οι υποθέσεις παραχάραξης (33 έναντι 35).Σημαντική είναι η αύξηση στα περιστατικά επαιτείας κατά 10,8% (1.502 έναντι 1.355).

Το Α’ εξάμηνο φέτος έγιναν σε όλη την Ελλάδα 46 δολοφονίες από πρόθεση, έναντι 50 που είχαν γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/615558/saronei-to-eglima-tis-kathimerinotitas-eisvoles-se-spitia-listeies-klopes/

Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται από τον εξής σχεδιασμό και συσκευές:

Ζώνες συναγερμού: Οι ζώνες χρησιμοποιούνται ως απεικόνιση στο πληκτρολόγιο του συστήματος συναγερμού. Π.χ. Ζώνη 1 είναι η πόρτα εισόδου στο χώρο και ζώνη 2 είναι το τζάμι στο σαλόνι. Απεικονίζονται αριθμητικά και χωρίζονται, κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη, και σύμφωνα με την λειτουργικότητα του χώρου, με σκοπό να κάνουν εύκολη και ασφαλή τη χρήση τους.

Πληκτρολόγια συναγερμού: Είναι εύχρηστα πληκτρολόγια, που επιτρέπουν στα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να επικυρώνουν έναν προσωπικό κωδικό ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συστήματος. Ένα ή περισσότερα αριθμητικά πληκτρολόγια σας επιτρέπουν σε περίπτωση παραβίασης να κλείσετε το σύστημα συναγερμού και να έχετε άμεση εικόνα της παραβίασης.

Ανιχνευτές κίνησης (ραντάρ συναγερμού): Ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν υπάρχει μια αλλαγή στα υπέρυθρα επίπεδα θερμοκρασίας ή εντοπίζουν κίνηση ενός εισβολέα στην περιοχή που καλύπτουν.

Μαγνητικές επαφές ή παγίδες συναγερμού, πορτών, παντζουριών και τζαμιών: Είναι μαγνητικές συσκευές που τοποθετούνται στα ανοίγματα πορτών και στο περίβλημα παραθύρων και ενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού όταν ανοίγονται- παραβιάζονται.

Ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων : Ανιχνεύουν τα σήματα του σπασίματος γυαλιού και ενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού.

Σειρήνες συναγερμού: Είναι αυτοπροστατευόμενες, με προστασία από άνοιγμα ή αποκόλληση από τον τοίχο, έτσι ώστε αν πειραχθούν, εξωτερικά να ενεργοποιείται το σύστημα και εσωτερικά της εγκατάστασης να δημιουργεί πανικό του εισβολέα. Ο διαπεραστικός ήχος ενημερώνει τους γείτονες για την κατάσταση, και πανικοβάλει το διαρρήκτη, ο οποίος συνήθως τρέπεται βιαστικά σε φυγή.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει ένα Κέντρο Λήψεως Σημάτων είναι οι παρακάτω:

•    Παραλαβή SMS στο κινητό σε περίπτωση διακοπής της τηλεφωνικής γραμμής με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων.
•    Καταγραφή προσέλευσης υπαλλήλων στον εργασιακό χώρο βάσει οπλισμου/αφοπλισμού του συστήματος.
•    Σήμα Διάρρηξης. Ειδοποιείται αμέσως τηλεφωνικώς η Άμεση Δράση (100), ο συνδρομητής, όπως και τα τηλέφωνα βοηθείας προς άμεση ενημέρωσή του.
•    Δυνατότητα να γνωρίζουμε  ποιο τμήμα του ασφαλιζόμενου   χώρου παραβιάστηκε.
•    Σήμα Φωτιάς.Αμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής (199) και του πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης.
•    Σήμα προσωπικής απειλής.Στην περίπτωση που  ο συναγερμός στον προστατευόμενο χώρο είναι σιωπηλός (με το πάτημα του μπουτόν πανικού) ενημερώνεται  η  Άμεσος  Δράση για το υπερεπείγον του περιστατικού.
•    Σήμα αφόπλισης Υπό Απειλή. Αφόπλιση του συστήματος μέσω κωδικού.Ειδοποίηση της Αμέσου Δράσεως.
•    Σήμα Ιατρικής Ανάγκης. Αμεση ειδοποίηση στα τηλέφωνα που έχει δώσει ο πελάτης για αυτή την περίπτωση.
•    Σήμα πτώσης μπαταρίας. Ειδοποίηση του πελάτη ότι η μπαταρία του συστήματος εχει εξασθενήσει.
•    Σήμα διακοπής ρεύματος. Ειδοποίηση του πελάτη ότι εχει διακοπή η τάση του δικτύου.

Γιατί να επενδύσω σε ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας;
Η επένδυση σε ένα σύστημα ασφαλείας  οποιουδήποτε τύπου, είναι πάντα μια έξυπνη επένδυση. Η ασφάλεια της περιουσίας σας και της οικογένειας σας προέχει! Ένα σύστημα ασφαλείας θα σας βοηθήσει να έχετε τη ψυχική σας ηρεμία και να ξέρετε ότι προστατεύεστε εσείς οι ίδιοι & τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πόσο κοστίζει ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού;
Η MXCOM  σας παρέχει δωρεάν μελέτη εγκατάστασης συστήματος συναγερμού του χώρου σας. Το κόστος ενός συστήματος ασφαλείας, διαφοροποιείται, ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου, την επιθυμητή λειτουργικότητα, και τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Tο συνολικό κόστος ενός συστήματος συναγερμού κατοικίας είναι προσιτό σε κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό.

Λίγα λόγια για εμάς

Η εταιρία MXcom  ειδικεύεται σε εγκαταστάσεις & εμπορία συστημάτων ασφάλειας που κατασκευάζονται από τις κορυφαίες εταιρίες της Ευρώπης & της Αμερικής.
Οι τοποθετήσεις των συστημάτων πραγματοποιούνται από τεχνικούς με μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτόν & με επίσημη άδεiα από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο στόχος μας είναι κάθε πελάτης, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο επαγγελματίας, να αισθάνεται σίγουρος και ασφαλής στον χώρο που ζει ή εργάζεται. Περισσότερα...

Newsletter

Υποστήριξη εξ αποστάσεως

Search